• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه
  • ثبت نام
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter
فصلنامه علمی-پژوهشی آبزیان و شیلات
arrow مقالات آماده انتشار
arrow شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 6 (1394)
دوره دوره 5 (1393)
دوره دوره 4 (1392)
شماره شماره 16
شماره شماره 15
شماره شماره 14
شماره شماره 13
دوره دوره 3 (1391)
دوره دوره 2 (1390)
دوره دوره 1 (1389)
افخمی, مجید, مخلصی, امین, یحیوی, مازیار, احسان پور, مریم, خزاعلی, آیدا, جوادی, علی. (1392). بررسی ترکیب اسیدهای چرب در دو گونه هامور معمولی(Epinephelus coioides) و صبیتی(Sparidentex hasta)(پرورشی و دریایی) در استان هرمزگان. فصلنامه علمی-پژوهشی آبزیان و شیلات, 4(15), 1-10.
مجید افخمی; امین مخلصی; مازیار یحیوی; مریم احسان پور; آیدا خزاعلی; علی جوادی. "بررسی ترکیب اسیدهای چرب در دو گونه هامور معمولی(Epinephelus coioides) و صبیتی(Sparidentex hasta)(پرورشی و دریایی) در استان هرمزگان". فصلنامه علمی-پژوهشی آبزیان و شیلات, 4, 15, 1392, 1-10.
افخمی, مجید, مخلصی, امین, یحیوی, مازیار, احسان پور, مریم, خزاعلی, آیدا, جوادی, علی. (1392). 'بررسی ترکیب اسیدهای چرب در دو گونه هامور معمولی(Epinephelus coioides) و صبیتی(Sparidentex hasta)(پرورشی و دریایی) در استان هرمزگان', فصلنامه علمی-پژوهشی آبزیان و شیلات, 4(15), pp. 1-10.
افخمی, مجید, مخلصی, امین, یحیوی, مازیار, احسان پور, مریم, خزاعلی, آیدا, جوادی, علی. بررسی ترکیب اسیدهای چرب در دو گونه هامور معمولی(Epinephelus coioides) و صبیتی(Sparidentex hasta)(پرورشی و دریایی) در استان هرمزگان. فصلنامه علمی-پژوهشی آبزیان و شیلات, 1392; 4(15): 1-10.

بررسی ترکیب اسیدهای چرب در دو گونه هامور معمولی(Epinephelus coioides) و صبیتی(Sparidentex hasta)(پرورشی و دریایی) در استان هرمزگان

مقاله 1، دوره 4، شماره 15، پاییز 1392، صفحه 1-10  XML اصل مقاله (880.7 K)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
نویسندگان
مجید افخمی email 1؛ امین مخلصی2؛ مازیار یحیوی1؛ مریم احسان پور1؛ آیدا خزاعلی1؛ علی جوادی3
1دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس
2دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز
3دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب
چکیده
     مطالعه حاضر جهت بررسی ترکیب اسیدهای چرب در دو گونه ماهی هامور معمولی(Epinephelus coioides) و صبیتی(Sparidentex hasta) (پرورشی و دریایی)انجام گرفت. نمونه ها از استخرهای پرورشی و نمونه های دریایی از سواحل خلیج فارس جمع آوری گردیدند. استخراج چربی ها از بافت ماهیچه بر اساس روش  Bligh and Dyer, 1959 انجام گرفت، پس از استخراج چربی ترکیب اسیدهای چرب با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی(GC) انجام شد. نتایج نشان داد که DHA (C22:6n3)، EPA(C20:5n3)، پالمیتیک اسید(C16:0)، استئاریک اسید (C18:0)،مریستیک اسید(C14:0)، اولئیک اسید(C18:1n9c) و پالمیتولئیک اسید(C16:0) از مهمترین اسیدهای چرب در نمونه های ماهی ها بودند. غلظت کمی از لینولئیک اسید(ALA, C18:3n3) در تمام نمونه های آنالیز شده دیده شد. مقادیر بالا معنی داری از SFA در نمونه های پرورشی مشاهده گردید. اگرچه در نمونه های د ریایی مقادیر MUFA و به دنبال آن PUFA بالاتر بود. در نمونه های دریایی مقادیر PUFA و DHA به عنوان فراوانترین اسیدهای چرب و به دنبال آن EPA اندازه گیری شد. همچنین فراوان ترین اسید چرب در نمونه های پرورشی EPA و DHA بود. نسبت ω3/ω6 در ماهی های دریایی به مقدار معنی داری بالاتر بوده و بیشترین میزان اندازه گیری شده مربوط به گونه هامور معمولی دریایی( mg/ml04/13 )بود.
کلیدواژه‌ها
اسیدهای چرب؛ Epinephelus coioides؛ Sparidentex hasta؛ پرورشی؛ دریایی؛ هرمزگان
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 625
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 240
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.